tisdag 11 december 2012

Recept: Karage

Tänkte dela med mig lite av några favoritrecept på japansk vardagsmat.Först ut är karage som är friterad kyckling.Det är en ganska enkel rätt men som kan varieras helt efter humör.


Karage ca 4 port*

Ingredienser:
300 gr kyckling
2 msk soja
1 msk matlagningssake
Salt och peppar

Maizena majestärkelse
Vatten
Olja till fritering

1. Skär kycklingen till lagom stora munsbitar och lägg den i kallt vatten i ca 10 minuter.Det gör att köttet blir saftigare efter fritteringen.

2. Ta upp kycklingen och blanda med kryddorna.

3. Vänd kycklingen i maizena tills den är helt täckt.

4. Fritera ca 3-4 minuter i olja.Lägg på hushållspapper eller galler för att låta fettet rinna av.

5. Servera med några klyftor färsk citron och en klick majonäs.

Tips!
Här i Japan låter man oftast fettkappan vara kvar på kycklingen för resultatet bör bättre smakmässigt men det är helt upp till var och en hur man gör.
Andra varianter på smaksättning som jag testst är ingefära,yuzu-pepparpaste och taco-krydda.Yuzu är en citrusfrukt som används flitigt i det japanska köket och finns både pressad på flaska,som paste och torkad på burk.Är inte säker på om det går att köpa i Sverige men kolla gärna i välsorterade asiatiskamatbutiker!

*om man har andra tillbehör räcker det till ca 4 personer men om man bara har karagen är det ungefär lagom till två personer.

Smaklig måltid!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar