måndag 2 september 2013

Annorlunda lördag

I lördags var Hikaru och jag iväg till en park och fritidsanläggning så han kunde registrera sig för ett sportkort. Han behöver kortet för att kunna boka baseballplan till sitt företagslag. Det trots att han lämnat in sina uniformer och således inte kan delta i aktiviteter. Plus att de uniformerna har han betalat för. Knäppt!

Men när registeringen var gjord så gick vi lite i parken och så gick vi tillbaka till stationen. Det var bara ett par kilometer men tänkte inte på att det var varmt. Ganska jobbigt. Vi gjorde en avstickare in på en 100 yens butik och de hade verkligen massor av grejer! Tips är att åker man till japan bör man gå till en 100 yens butik. Oftast kan man hitta en hel del av de souvenirer man är ute efter för en bråkdel av priset på turistställena. Inte fy skam med andra ord. Själv letar jag dock efter en blomlåda att sätta fast i fönsterbrädan så jag kan odla egna färska örter.

Väl tillbaka vid stationen var vi ju både trötta och hungriga så vi åkte till ett ställe som heter Shinyurigaoka och som ligger på hemvägen till så att säga. Vi åt var sin skål med topping samt med udon nudel set till. Jag tog curry udon. Udon nudlar med curry sås är sjukt underskattat faktiskt. Stärkta av maten gick vi runt i gallerian vi var i. Hikaru köpte en ny kanna till mig istället för den som gått sönder. Den nya har dessutom handtag! Han köpte också ett spel på Book Off (second hand böcker och CD/DVD/spel) Super Mario Bros. till Wii U. Ska bli kul att prova sen!

Hikaru orkade inget fika efter det så vi stannade till på konbinin och köpte lite fika att äta hemma. Orkade ingenting när vi kom hem...bara låg i sängen...sov till och med en stund.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar