söndag 10 mars 2013

Hästköttssukiyaki

I lördags gick vi ut några stycken från huset plus Hikaru och åt middag tillsammans.Vi hamnade på en restaurang i Machida som är specialicerad på hästkött.Den fanns med i en broshyr om Machida som dykt upp i vardagsrummet.Tydligen öppnades den redan år 1884!
Stället heter Kakijimaya (柿島屋)och finns i Machida,Tokyo.

Sukiyaki är,lite enkelt beskrivet,en gryta som står på bordet som man kokar kött,grönsaker och tofu i.Lite som nabe-ryouri (gryträtt) men man doppar maten i uppvispat rått ägg innan man äter det.Vi beställde också in korv,dumplings,sallad och kroketter.Det var första gången inte bara för mig att äta häst på det viset.Ingen av de andra varesig japanerna eller fransmannen hade ätit det förut.Köttet var väldigt "köttigt" och magert.Efter att vi ätit upp själva grytan så beställde vi in soba nudlar som vi kokade i soppan som var kvar.Det är vanligt att man gör så för att ta vara på soppan men med detaljen att det brukar vara udon nudlar och inte soba.

Jag tog tyvärr inte just några bilder därinne,mest med tanke på att jag kanske skulle få skäll av tanterna som serverade.Riktigt strikta verkade det som,lite som mattanter.Kanske berodde på att vi var de yngsta där.Alla andra gäster verkade vara minst 40 år gamla.

Efteråt gick vi och åt efterrätt och drack lite drinkar på T.G.I Friday's.

En mycket lyckad kväll.




















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar