torsdag 29 augusti 2013

Taiko!

Hikaru och jag mötte upp Pernilla och Lotta för en kväll i Shinjuku. Vi började med att visa Hikaru vår bekants utställning. Glömde förresten bort att skriva att den handlar om Sverige och att han tagit en massa bilder under sina resor i Sverige.

Sedan åt vi sushi på ett ganska flott ställe och eftersom man alltid äter lite för mycket på sushiställen så gick vi runt till olika arkadhallar och lekte. Hikaru försökte plocka gosedjur och sånt ur gripklo maskinerna men lyckades bara ta en Stitch till mig...nåja jag var ju glad i alla fall.

Vi provade på att spela Taiko drum spel också. Spelet går ut på att man ska slå på speciealla taikotrummor i takt till musiken. Musiken väljer man själv från ett låtgalleri där det finns massor av låtar att välja från. Det är helt vanlig musik som anpassats till spelet. Slår man i rätt takt får man poäng och flest poäng vinner (om man spelar två stycken vill säga). Taikotrummor är förresten traditionella trummor som används mest vid festivaler och liknande traditionella uppträdanden.

Kvällen avrundade vi på Mister Donut med en fika. :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar