söndag 25 augusti 2013

Nationaldagen på svenska ambassaden

Här kommer en väldigt försenad liten post om nationaldagsfirandet på svenska ambassaden i Tokyo.

Det var rätt trevligt och inte så farligt varmt bara man höll sig i skuggan. Det fanns möjlighet att köpa buffétallrik med svensk mat. Typ en miljon stod i kö hela tiden så vi orkade aldrig ställa oss men vi drack lite svenskt kaffe och tittade ut över trädgården på baksidan. Det fanns en liten damm och en gräsmatta och en fin liten midsommarstång. Var sjukt avundsjuk på alla som hade folkdräkt på sig. Jag vill också ha en folkdräkt! Måste säga att det stämmer att man blir svenskare av att vara utomlands. Tror inte jag skulle få för mig att vilja ha folkdräkt annars liksom.
Förutom det så var det massor med musikuppträdanden! På ovannämnda bakgård spelade de nyckelharpa och fiol. Coolt att det var ganska unga musiker som spelade också. Några dansade folkdans också. På framsidan vid scenen så spelade en blåsorkester och så uppträdde  Katie Goes to Tokyo. Hikaru gillade hennes musik så det blev till att leta på henne när vi kom hem sedan.

Träffade på Matilda en kortis men vi rörde på oss åt olika håll för det mesta så det blev bara lite grann tyvärr. :(

Även om det var roligt så kändes det att jag varit uppe sedan tidigt och haft skola innan och sedan stressat omkring för att alls hinna dit. Sjukt trött hela tiden. :(

På hemvägen gick vi förbi Tokyo Tower dock på Hikarus initiativ. Det var mysigt men inte lika "wow" som vi hade tänkt oss. Jag har ju varit där tidigare men det känns ju alltid speciellt att åka dit med någon man inte varit där med förut. Vi åt crepes vid entrén innan vi gick till stationen.
En rätt bra dag trots att vi varit trötta hela tiden. :)






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar