söndag 25 augusti 2013

Yokohama

Mötte upp Pernilla och Lotta i Yokohama och vi gick runt och utforskade lite. Bland annat gick vi förbi Cosmo World, ett litet nöjesfält där tex det berömda pariserhjulet finns. Vi gick dock inte in på själva området. Vi fikade i en galleria och Pernilla fick äntligen äta karepan, bröd fyllt med curry. Det är ganska gott och inte alls särskilt svårt att göra bara man har en ugn.

Sedan var vi förbi de röda tegel husen som gjorts om till gallerior. Det tog på krafterna så vi svalkade oss på en uteservering på torget mellan dem. Mmmm kall öl.

Stärkta av det strosade vi vidare ut på den stora piren och bara njöt av att det blåste lite samt en massa prat. Först efter det kunde vi ta oss till China Town. Där vill man verkligen strosa omkring men vill man äta riktigt god kinesisk mat så rekommenderar typ alla kineser jag träffat att man ska äta i Ikebukuro. Pernilla och jag åt mjukglass med chaismak som var ljuvlig i sommarvärmen.

Påväg ut från China Town köpte vi nikumans. Det är ångat bröd med fyllning i, oftast stekt kött i olika utföranden. De är väldigt goda...så det bör man pröva på om man är i China Town i alla fall.

För att avsluta kvällen gick vi till Landmark Tower som är en hög byggnad man kan åka upp i mot en avgift. Det är populärt att åka upp i högs byggnader här och beundra utsikten och företag är inte sena med att ta betalt för det. Men klart, det var rätt fin utsikt faktiskt. Hikaru slöt upp efter jobbet så det var mysigt.

Vi lyckades ta oss till en restaurang innan vi svalt ihjäl...vi åt chahan (stekt ris) ramen och jag åt en tonkatsudon, fläskschnitzel med ris och så tog vi en kinesisk sallad och gyoza (stekta dumplings)att dela på. Servitrisen varnade oss att det var stora portioner men alltså, det var bra mycket mer än jag trodde det skulle vara. Galet mycket mat! Men gott var det.

Trötta och propmätta åkte vi hem efter en mycket bra dag :)











Inga kommentarer:

Skicka en kommentar