söndag 2 juni 2013

Liten utflyckt till Enoshima


Nu kommer jag faktiskt inte ihåg exakt när det här är, men det måste rimligtvis vara en söndag i maj. Hikaru och jag mötte upp en av hans gamla klasskamrater och hans tjej och så gick vi runt på Enoshima. Det är en liten ö inte så långt från Tokyo. Tror jag man kan kalla det. Den är rätt liten och det finns bro och allt. Möjligt att det egentligen bara är så att bron finns på grund av tidvattnet.

Först knatade vi runt och tittade. Köpte glass och slushie. Vi tog en tur upp i en fyr och tittade på utsikten. Sedan gick vi in på ett spa. Där fanns flera olika pooler som vi badade i. Det fanns en till exempel där man kunde lyssna på musik under vattnet. Gick man ner i en trappa kunde man kika ut över havet från pool kanten och själva rummet och poolen var utformat som en grotta. Det fanns till och med ett vattenfall!

Vi åt middag där också men måste säga att det var väldigt dyrt och en rätt begränsad meny. Till råga på allt så var Hikaru fortfarande hungrig så vi tittade in på Donken innan vi klev in på stationen hem.

Lite synd att det var söndag och att man kände sig stressad över att åka hem för att fixa inför nästa vecka. Så känns det jämt numera, helgerna är ännu kortare än förut. Men lika mycket måste hinnas med. Nåja det var ju en rätt fin dag i alla fall. :3
 
Btw,på bilden rätt nedanför här så kan man se kanjisarna 絵馬 som läses som "ema" alltså låter det precis som mitt namn! Men vad är det här för något då? Jo det är en liten träplatta som man köper vid tempel och  på dem skriver eller ritar man något som man önskar sig eller som man hoppas på ska gå bra iår. Sedan hänger man upp dem på en speciell ställning.























 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar